סקירות שבועיות
סקירה של האינדיקטורים הכלכליים המובילים שפורסמו בארץ ובעולם
כולל נתוני המסחר העיקריים מהשווקים הפיננסיים
השווקים בארה"ב סיימו את השבוע בעליות חדות, כאשר המדדים המרכזיים רשמו שבוע חיובי שני מתוך שלושת השבועות האחרונים. מדד הS&P500 התחזק ב-4.59%, ומדד הנאסד"ק בלט בזינוק של 6.73%. מדד הדאו ג'ונס, למרות ביצועים מתונים יחסית, רשם עלייה שבועית של 2.48%.
עונת הדוחות: תוצאות מעל התחזיות אך חששות קדימה - כשליש מעונת הדוחות לרבעון הראשון כבר מאחורינו, והנתונים עד כה מצביעים על תוצאות טובות מהציפיות: הרווחים עלו ב-7% מעל התחזיות, ההכנסות עברו את התחזיות ב-1%.
.
עם זאת, תחזיות הרווחים להמשך השנה, ובעיקר ל-2025, עברו שינוי משמעותית בשל חוסר ודאות כלכלית ומדיניות סחר בלתי יציבה, רבות מהחברות סיפקו תחזיות מאכזבות לרבעון השני ואף נמנעו מלעדכן תחזיות שנתיות. תחזיות הרווחים לרבעונים הקרובים הופחתו משמעותית, והרבעון השני צפוי להיות החלש ביותר בשנה, בניגוד לציפיות המוקדמות שהרבעון הראשון יהיה "החלש".
סנטימנט הצרכנים: שיפור קל אך מגמה שלילית נמשכת. הקריאה הסופית לסקר סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עמדה על 52.2 נקודות — גבוה מהקריאה החלקית (50.7) ומהתחזיות (50.8). למרות השיפור, הסנטימנט הכללי ממשיך להצביע על חולשה בכלכלה האמריקאית.
אירופה: ירידה באמון הצרכנים והתכווצות בפעילות - מדד אמון הצרכנים בגוש האירו ירד ל-16.7- באפריל, לעומת 14.5- במרץ — הרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2023. מדד מנהלי הרכש (PMI) של גוש האירו ירד ל-49.7 — מתחת לרמת ההתכווצות (50) — לראשונה מזה חמישה חודשים, כאשר גם מגזר השירותים הצטרף להאטה.
יפן: עלייה באינפלציה בטוקיו - מדד המחירים לצרכן (CPI) בטוקיו עלה ב-3.5% באפריל לעומת 2.9% במרץ, רמה גבוהה מהשנים האחרונות . ליבה של האינפלציה (ללא מזון ואנרגיה) עלתה ל-2%, מ-1.1% בחודש הקודם — דבר שעשוי להשפיע על המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי היפני.
· שבוע המסחר נפתח בירידות חדות במדדים בעולם, כאשר הסנטימנט השלילי התחזק לקראת כניסת סבב המכסים האחרון של ממשל טראמפ לתוקף ביום רביעי.
· עם זאת, ביום רביעי הודיע הנשיא דונלד טראמפ כי הוא מאשר הקפאה של 90 יום על המכסים ההדדיים לרוב המדינות, שתיכנס לתוקף באופן מיידי, על מנת לאפשר זמן למשא ומתן.
· ההודעה שלחה את המדדים לעליות חדות, כאשר מדד הנאסד"ק קפץ ביותר מ-12% ורשם את היום השני בטובו בכל הזמנים.
· בניגוד לשאר המדינות, ממשל טראמפ החריג את סין מהקפאת המכסים למשך 90 יום, ובמקום זאת הודיע במהלך השבוע על מספר העלאות מכסים על מוצרים סיניים (עד 145%). בתגובה, סין העלתה גם היא את שיעורי המס על יבוא מוצרים מארה"ב (עד 125%).
· נציבות האיחוד האירופי הודיעה ביום חמישי כי תשהה את צעדי התגובה המסחריים שלה למשך 90 יום, כדי להתאים להפוגה שהכריז עליה הנשיא דונלד טראמפ בנוגע למכסים החדשים המקיפים שהטיל, ולאפשר מקום לפתרון באמצעות מו״מ. קישור לידיעה
· בסוף שבוע הנשיא דונלד טראמפ החריג סמארטפונים, מחשבים ומכשירים ורכיבים טכנולוגיים אחרים מהמכסים ההדדיים שהטיל — כך עולה מהנחיות חדשות של רשות המכס והגבולות של ארה"ב (U.S. Customs and Border Protection).
· ההנחיות כוללות גם פטורים למכשירים ורכיבים אלקטרוניים נוספים, כולל מוליכים למחצה, תאים סולאריים, מסכי טלוויזיה שטוחים, כונני פלאש וכרטיסי זיכרון. הבית הלבן מסר ביום שבת כי הפטורים ניתנו משום שטראמפ רוצה להבטיח שלחברות תהיה אפשרות להעביר את הייצור שלהן לארה"ב.
· דובר הבית הלבן סגן מזכיר העיתונות, קוש דסאי, מסר בהצהרה כי טראמפ "הבהיר שארה"ב אינה יכולה להסתמך על סין לייצור טכנולוגיות קריטיות כמו מוליכים למחצה, שבבים, סמארטפונים ומחשבים ניידים." "בהנחיית הנשיא, חברות אלו פועלות במרץ להעברת הייצור לשטח ארה"ב בהקדם האפשרי," אמר דסאי.
· 20 קטגוריות המוצרים המופיעות בהנחיות רשות המכס ככל הנראה פטורות מהמכסים בגובה 125% שהטיל טראמפ על יבוא מסין, וכן מהמכסים הבסיסיים בגובה 10% על יבוא ממדינות אחרות. מכס בגובה 20% על כלל המוצרים הסיניים נותר בתוקף. קישור לידיעה
· משרד המסחר של סין כינה את הפטורים ממכסים שהעניקה ארה"ב "צעד קטן" וקרא לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ "לבטל לחלוטין" את המכסים ההדדיים, הכוללים מס בגובה 145% על יבוא מסין. "אנחנו קוראים לארה"ב להקשיב לקולות ההיגיון מהקהילה הבינלאומית ומהצדדים הפנימיים, לעשות צעד משמעותי בתיקון הטעויות שלה, לבטל לחלוטין את הצעד השגוי של 'מכסים הדדיים', ולחזור לדרך הנכונה של פתרון מחלוקות באמצעות דיאלוג שוויוני המבוסס על כבוד הדדי," נמסר מהמשרד בהצהרה שפורסמה באינטרנט, על פי תרגום של CNBC. קישור לידיעה
· עוד ציין המשרד כי סין "מעריכה את ההשפעות הרלוונטיות" של הפטורים ממכס על חלק ממוצרי הטכנולוגיה, שהוכרזו מאוחר ביום שישי.
השווקים הפיננסיים ספגו ירידות ביום שישי, לאחר שסין הטילה מכסי סחר חדשים בשיעור של 34% על סחורות אמריקאיות – מה שגרם לחשש כי הנשיא דונלד טראמפ הצית מלחמת סחר עולמית שעלולה להוביל למיתון.
בנאום שנשא ביום שישי, יו”ר הפדרל ריזרב, ג’רום פאוול, הכיר בכך ש”רמת אי-הוודאות גבוהה והסיכונים לירידה גברו”, וציין כי העלאות המכסים שהיו “גדולות משמעותית מהצפוי” צפויות לגרום ל”אינפלציה גבוהה יותר ולצמיחה איטית יותר”. עם זאת, פאוול הדגיש ש”גודל ומשך ההשפעות הללו עדיין אינם ברורים, וכי הכלכלה עדיין במצב טוב” – מצב שמציב את הבנק המרכזי בעמדה נוחה להמתין לבהירות רבה יותר לפני ביצוע שינויים במדיניות המוניטרית.
דו”ח התעסוקה האמריקאי לחודש מרץ הצביע על צמיחת משרות חזקה מהצפוי, מה שמספק לפחות הרגעה זמנית לכך ששוק העבודה יציב, כך דיווח משרד העבודה.
מדד ISM למנהלי הרכש (PMI) למגזר הייצור לחודש מרץ הצביע על כך שפעילות הייצור חזרה לטריטוריית התכווצות, עם קריאה של 49%, לאחר שני חודשים רצופים של התרחבות.
במקביל, מדד ה-PMI של ISM למגזר השירותים הצביע על התרחבות זה החודש התשיעי ברציפות, עם קריאה של 50.8%.
האיחוד האירופי צפוי להציג חזית מאוחדת בימים הקרובים נגד המכסים שהטיל טראמפ, ולהפעיל סנקציות תגמול על יבוא אמריקאי בשווי של עד 28 מיליארד דולר – מסחורות כמו חוט דנטלי ועד יהלומים. בכך יצטרף האיחוד לסין ולקנדה, במסגרת הסלמה מוקדמת של מה שחלק מהמשקיפים מזהירים שעלול להפוך למלחמת סחר עולמית.
בגוש האירו, מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור עלה ל-48.7 נקודות במרץ 2025 – הקריאה הגבוהה ביותר מזה 26 חודשים, עלייה מ-47.6 בפברואר, ועקף את התחזיות שעמדו על 48.2. תפוקת הייצור התרחבה לראשונה מזה שנתיים ובקצב המהיר ביותר מאז מאי 2022. לעומת זאת, מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים ירד ל-50.4 במרץ, לעומת 50.6 בפברואר, והחמיץ את התחזיות (51). מדובר בחודש רביעי ברציפות של התרחבות, אך בקצב מתון.
סין הודיעה כי תגיב להעלאת המכסים מצד טראמפ (34%) באותו שיעור, על כלל היבוא מארה”ב, החל מ-10 באפריל. בנוסף, פורסמו צעדים נוספים שייכנסו לתוקף מיידי ויופנו נגד סחר דו-צדדי עם ארה”ב.
ביפן, מדד המחירים לצרכן הליבה בטוקיו עלה ב-2.4% במרץ (לעומת התקופה המקבילה אשתקד) – האצה לעומת 2.2% בפברואר, בהתאם לתחזיות. זהו החודש החמישי ברציפות שבו האינפלציה נותרת מעל יעד הבנק המרכזי (2%), מה שמחזק את ההערכות להמשך נרמול המדיניות המוניטרית.
ביחס לישראל, טראמפ הטיל מכסים בגובה 17% על סחורות ישראליות – מחצית מהשיעור שישראל מטילה על סחורות אמריקאיות, לפי הרשימה שפורסמה. עם זאת, לישראל עודף סחר של כ-8 מיליארד דולר מול ארה”ב – פחות מאחוז אחד מסך היבוא האמריקאי.
דירוג האשראי של ישראל נותר ללא שינוי – A, עם תחזית שלילית, כך הודיעה סוכנות פיץ’.
לבסוף, מזכ”ל ה-OECD, מתאיס קורמן, הציג לקבינט החברתי-כלכלי בראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ את הדו”ח הדו-שנתי על כלכלת ישראל. לפי התחזיות, הצמיחה צפויה לעלות ל-3.4% בשנת 2025, ול-5.5% בשנת 2026.
שבוע שעבר, מדד S&P 500 ירד ב- 1.53%, בעוד שמדד דאו ג'ונס ירד ב-0.96%. ומדד נאסד"ק ב-2.59%. הנאסד"ק בדרך לירידה חודשית של יותר מ-8%, הביצוע החודשי החלש ביותר מאז דצמבר 2022. המדדים ירדו ביום שישי בעיקר בשל הקריאה הסופית של אוניברסיטת מישיגן על סנטימנט הצרכנים לחודש מרץ ששיקפה את ציפיות האינפלציה הגבוהות ביותר לטווח ארוך מאז 1993.
מדד האינפלציה המרכזי של הפדרל ריזרב עלה יותר מהצפוי בפברואר, בעוד שהוצאות הצרכנים רשמו גם עלייה קטנה מהצפוי. מדד מחירי הליבה של הוצאות הצריכה הפרטית הראה עלייה של 0.4% החודש, העלייה החודשית הגדולה ביותר מאז ינואר 2024, מה שמציב את שיעור האינפלציה ל-12 חודשים על 2.8%.
כלכלת ארה"ב התרחבה בקצב שנתי בריא של 2.4% בשלושת החודשים האחרונים של 2024, בתמיכת זינוק בהוצאות הצרכנים בסוף השנה, כך מסרה הממשלה ביום חמישי בשדרוג קל של האומדן הקודם שלה לצמיחה ברבעון הרביעי.
ההזמנות למוצרים בני קיימא, החל מטוסטרים ועד מטוסים שאמורים להחזיק מעמד שלוש שנים או יותר, עלו ב-0.9% לאחר עלייה של 3.3% בינואר. כלכלנים חזו שההזמנות למוצרים בני קיימא ירדו ב-1.0%.
מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בגוש האירו טיפס ל-48.7 במרץ 2025, הגבוה ביותר מזה 26 חודשים, עלייה מ-47.6 בפברואר ועקף את התחזיות של 48.2, הראו נתונים ראשוניים. תפוקת הייצור התרחבה לראשונה מזה שנתיים ובקצב המהיר ביותר מאז מאי 2022.
מדד מנהלי הרכש בשירותים בגוש האירו ירד ל-50.4 במרץ 2025 מ-50.6 בפברואר, והחמיץ את ה-51 הצפוי, על פי הערכות ראשוניות. הנתון מצביע על חודש רביעי ברציפות של התרחבות במגזר השירותים, אם כי בקצב החלש ביותר ברצף, בשל המשך הירידה בהזמנות החדשות.
מדד המחירים לצרכן הליבה בטוקיו ביפן עלה ב-2.4% משנה לשנה במרץ 2025, האצה מ-2.2% בפברואר, שהייתה גם תחזית הקונצנזוס. זהו החודש החמישי ברציפות שבו אינפלציית הליבה נותרה מעל היעד של הבנק המרכזי של יפן של 2%, מה שמחזק את הציפיות שהבנק המרכזי ימשיך לנרמל את המדיניות המוניטרית.
תקציב המדינה לשנת 2025 אושר סופית ויעמוד על כ-620 מיליארד ש"ח ותקרת החוב תעמוד על 4.9%. תקציב הביטחון יעמוד על כ-110 מיליארד ש"ח, תקציב משרד החינוך על כ-92 מיליארד ש"ח, תקציב משרד הבריאות על כ-60 מיליארד ש"ח, הרחבת המעטפת למשרתי המילואים ותקציב שיקום ופיתוח לחבלי הצפון והדרום.
המניות בארה"ב סגרו את השבוע בעליות, וזה לאחר שרוב המדדים רשמו ירידות של מספר שבועות. מדד דאו ג'ונס הציג את הביצועים הטובים ביותר, עם עלייה של 1.2%. מניות הטכנולוגיה הגדולות הציגו ביצועים נמוכים, מה שהכביד על מדד נאסד"ק. בסיכום השבועי, מדד S&P500 עלה ב-0.51%, מדד ה-Nasdaq עלה ב-0.17% ומדד הראסל 2000 עלה ב-0.63%.
הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.25%-4.5% במהלך פגישתו במרץ 2025, והאריך את ההפוגה במחזור הורדות הריבית שלו שהחל בינואר ובהתאם לציפיות. קובעי המדיניות ציינו כי אי הוודאות סביב התחזית הכלכלית גברה, אך עדיין צופים הפחתת ריבית בכ-50 נקודות בסיס השנה, כמו בתחזית של דצמבר.
המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב-0.2% בחודש פברואר 2025, התאוששו מירידה מתוקנת כלפי מטה של 1.2% בינואר, אך הרבה מתחת לתחזיות לעלייה של 0.6%.
מדד המחירים לצרכן בגוש האירו, בחישוב חודשי, עלה ב-0.4% בחודש פברואר 2025, מעט מתחת ל-0.5% באומדן המוקדם, ובהשוואה לירידה של 0.3% בינואר.
הבנק המרכזי של יפן (BoJ) הותיר את הריבית לטווח קצר סביב 0.5% במהלך פגישתו במרץ, ושמר אותה ברמתה הגבוהה ביותר מאז 2008 ובהתאם לציפיות השוק. ההחלטה הגיעה לאחר העלאת הריבית השלישית של הבנק המרכזי בינואר והגיעה לפני הודעת הריבית של הפדרל ריזרב בארה"ב.
הייצור התעשייתי של סין התרחב ב-5.9% בשנה בינואר-פברואר 2025 ביחד, מהר יותר מתחזיות השוק לעלייה של 5.3%, אך נרגע מצמיחה של 6.2% בדצמבר 2024.
המכירות הקמעונאיות בסין עלו ב-4.0% בחודשיים הראשונים של 2025, לאחר צמיחה של 3.7% בדצמבר, בהתאם לתחזיות השוק. זו הייתה העלייה החזקה ביותר במחזור הקמעונאי מאז אוקטובר האחרון, שהוגברה על ידי עלייה בצריכה במהלך פסטיבלי האביב.
מדד S&P 500 התאושש מעט ביום שישי, אך עדיין רשם את השבוע הגרוע ביותר שלו מזה מספר חודשים. המדד רשם את השבוע הגרוע ביותר מאז ספטמבר עם ירידה של 3.1%. הדאו ירד השבוע ב-2.4%. מדד הנאסד"ק המשולב ירד ב-3.5% בסיכום השבועי, במהלכו נכנס לטריטוריית תיקון (ירידה של 10% מהשיא האחרון).
יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, אמר ביום שישי כי הבנק המרכזי מחפש "בהירות רבה יותר" לגבי מדיניותו של הנשיא טראמפ לפני שיעשה את הצעד הבא שלו בנושא הריבית. הבית הלבן "נמצא בתהליך של יישום שינויי מדיניות משמעותיים בארבעה תחומים נפרדים: סחר, הגירה, מדיניות פיסקלית ורגולציה", אמר פאוול בנאום בפורום המדיניות המוניטרית של ארה"ב.
גידול במשרות בארה"ב היה חלש מהצפוי בפברואר. סך המשרות עלה בפברואר ב-151 אלף מנוכי עונתיות, טוב יותר מ-125 אלף בינואר, אך פחות מתחזית הקונצנזוס של דאו ג'ונס ל-170 אלף. שיעור האבטלה עלה ל-4.1%.
הזמנות חדשות למוצרים מתוצרת ארה"ב התאוששו בינואר על רקע זינוק בהזמנות מטוסים מסחריים, אך התאוששות מגזר הייצור הרחב יותר צפויה להיפגע על ידי מכסים על יבוא. ההזמנות ממפעלים עלו ב-1.7% לאחר ירידה מתוקנת של 0.6% בדצמבר.
פעילות המפעלים בארה"ב בחודש שעבר התקרבה לקיפאון עם התכווצות ההזמנות והעסקה, בעוד שמדד המחירים ששולמו עבור חומרים זינק לרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2022 על רקע התגברות חששות המכסים.
כלכלת גוש האירו התרחבה ברבעון הרביעי של 2024 ב-1.2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, עקפה את ההערכות הראשוניות של 0.9% והאצה מצמיחה מתוקנת של 1.0% ברבעון הקודם. מדובר בהתרחבות המהירה ביותר מאז תחילת 2023, שתודלקה על ידי עלויות הלוואה נמוכות יותר והקלה בלחצים אינפלציוניים.
ה- ECB הוריד כצפוי את הריבית ב-25 נקודות בסיס, והפחית את הריבית על מתקן הפיקדונות ל-2.50%, את שיעור המימון מחדש העיקרי ל-2.65% ואת שיעור ההלוואות השוליות ל-2.90%.
שיעור האינפלציה השנתי בגוש היורו ירד ל-2.4% בפברואר 2025, ירידה משיא של שישה חודשים של 2.5% בינואר, אך מעט מעל ציפיות השוק של 2.3%.
מדד המחירים לצרכן בסין ירדו ב-0.7% בחישוב שנתי בפברואר 2025, מעל להערכות השוק לירידה של 0.5% והיפוך עלייה של 0.5% בחודש הקודם.
מסקר הערכת מגמות בעסקים לחודש פברואר בישראל עולה כי מצבה הכלכלי של החברה היו חיוביים בכל הענפים, למעט ענף המלונאות. מאזני הנטו של ענפי הבינוי חזרו לראשונה לרמות החיוביות שהיו טרם המלחמה.
מרבית מדדי המניות בארה"ב ירדו זה השבוע השני ברציפות, מניות הצמיחה הציגו ביצועי חסר משמעותיים, ומדד נאסד"ק המשולב רשם את הירידה השבועית הגרועה ביותר שלו מאז תחילת ספטמבר, כאשר מניות הטכנולוגיה, על רקע אי ודאות רגולטורית מתמשכת. חששות המכסים המשיכו גם להכביד על המניות כאשר הנשיא דונלד טראמפ חזר על תוכניותיו להטיל היטלים חדשים על כמה שותפות סחר. בסיכום השבועי מדד ה-S&P500 ירד ב-0.98%, ה-Nasdaq ירד ב-3.47% והדאו עלה ב-0.95%.
כלכלת ארה"ב התרחבה ברבעון הרביעי של 2024 בשיעור שנתי של 2.3%, הצמיחה האיטית ביותר מזה שלושה רבעונים, ירידה מ-3.1% ברבעון השלישי ובהתאם לאומדן המוקדם. הצריכה הפרטית נותרה מנוע הצמיחה העיקרי ועלתה ב-4.2%, העלייה החדה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2023.
מחירי הצריכה בארה"ב עלו בינואר 2025 ב-2.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ובכך סימנו את ההאטה הראשונה מזה ארבעה חודשים, לעומת 2.6% בדצמבר 2024, ובהתאם לציפיות.
מספר תביעות האבטלה הראשוניות בארה"ב זינק ב-22 אלף לעומת השבוע הקודם ל-242 אלף בשבוע השלישי של פברואר, העלייה החדה ביותר מזה יותר מחודשיים והרבה מעל ציפיות השוק שהן יישארו יציבות ברמה של 221 אלף.
אינפלציית המחירים לצרכן בגוש היורו אושרה על 2.5% בינואר 2025, השיעור הגבוה ביותר מאז יולי 2024, בעיקר בשל האצה חדה בעלויות האנרגיה (1.9% לעומת 0.1% בדצמבר).
מדד הליבה של המחירים לצרכן בטוקיו ביפן עלה בפברואר 2025 ב-2.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, האטה משיא של 11 חודשים של 2.5% בינואר ומתחת לתחזיות של 2.3%. למרות ההתמתנות, שיעור האינפלציה בפברואר נותר מעל היעד של הבנק המרכזי של יפן, זה החודש הרביעי ברציפות, מה שמחזק תחזית ניצית לגבי המדיניות המוניטרית המקומית.
בנק ישראל השאיר את הריבית על כנה ברמה של 4.5%, בהתאם לציפיות. זאת הפעם התשיעית ברציפות בה הבנק מותיר את הריבית ללא שינוי. הפעילות הכלכלית במשק ממשיכה להתאושש באופן מתון על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות.
מדדים העיקריים בארה"ב ירדו במהלך השבוע המקוצר של החגים. בסיכום השבועי מדד 500P&S ירד ב-1.66%, מדד ה-Nasdaq ומדד הדאו ירדו ב-2.51% והראסל 2000 ירד ב-3.71%. לעומת זאת, מדד STOXX Europe 600 הכלל-אירופי סיים בעלייה של 0.26% על רקע אופטימיות זהירה לאור המאמצים לסיים את הסכסוך בין רוסיה לאוקראינה. באסיה, מדד ניקיי 225 ירד ב- 0.95% בין היתר בשל התחזקות היין ועלייה בתשואות האג"ח של ממשלת יפן. לעומתו השוק הסיני סיים בעליות, לאחר פרסום דוחות טובים של מספר חברות הטכנולוגיה המובילות במדינה. שבוע המסחר בישראל סיים בעליות שערים כאשר, מדד ת"א 35 עלה ב-0.61%, ת"א 90 עלה ב-0.42%.
סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בארה"ב עודכן ל-64.7 בפברואר 2025 מרמה ראשונית של 67.8, והגיע לרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2023. גם המדד לתנאים הכלכליים הנוכחיים עודכן כלפי מטה ל-65.7 מ-68.7 ותת-מדד הציפיות עודכן מטה ל-64 מ-67.3. את הירידה הובילה צניחה של 19% בתנאי הקנייה של מוצרים בני קיימא, בעיקר בשל החשש מעליית מחירים כתוצאה מהמכסים בקרוב.
מדד אמון הצרכנים בגוש היורו עלה בפברואר 2025 ב-0.6 נקודות ל-13.6, הגבוה ביותר מזה ארבעה חודשים והכה את ציפיות השוק שעמדו על 14. הצרכנים עדיין אופטימיים שהבנק המרכזי האירופי ימשיך להוריד את הריבית השנה.
שיעור האינפלציה השנתי ביפן טיפס ל-4.0% בינואר 2025 מ-3.6% בחודש הקודם, הקריאה הגבוהה ביותר מאז ינואר 2023.
הבנק המרכזי של אוסטרליה (RBA) חתך את ריבית המזומנים שלו ב-25 נ"ב לשנייה ל-4.1% בפגישתו בפברואר, בהתאם לציפיות השוק. זו הייתה הפחתת הריבית הראשונה מאז נובמבר 2020, שנבעה מהאטה נוספת באינפלציה הבסיסית.
התוצר בישראל צמח ב-1% בשנת 2024, נתון גבוה מהתחזיות המוקדמות של המוסדות הכלכליים לשנת המלחמה. עם זאת, התוצר לנפש המשיך לרדת זו השנה השנייה ברציפות, עם ירידה של 0.3% שהצטרפה לשחיקה של 0.1% בשנת 2023. הנתונים מצביעים על המשך התאוששות מסוימת ברבעון האחרון של 2024, עם צמיחה של 2.5% בחישוב שנתי, בהמשך לקפיצה של 5.3% ברבעון השלישי. עם זאת, מציינת הלמ"ס, רמת התוצר עדיין נמוכה מהתקופה שלפני המלחמה. נתוני הצמיחה הסופיים ל-2024 גבוהים מהתחזיות העדכניות של המוסדות הכלכליים.